diciembre 06, 2013

Una mica de só australiá al Refugi Els Masets

A part d'oferir un bon menjar i un càlid allotjament als nostres visitants i clients, ens obrim i oferim uns instruments d'origen australiá.
El Didgeridoo es un instrument fet normalment de fusta d'una varietat d'arbres específics d'eucalipte. Però n'hi ha una quantitat de gent que ho fan de diverssos materials tant de fusta com de PVC. Aquests últims tenen un só molt electric i molt especial a l'hora. El producte que utilitza Benjamín, es fusta d'ATZAVARA o anomenat també, de PITA.

Aixó es l'atzavara!

I el resultat d'aquestes "pitas" per acabar al Refugi com instruments es aquest:El procés natural per buidar el tronc es per unes termites originaries d'aquest gran continent. Ho buiden completament sense necessitat de tallar el tronc pel mig. Encara que si no n'hi han d'aquestes termites per aquestes zones, sempre es pot obrir per la meitat i treballar a partir del "bocata" o es buida sense obrir amb eines especials per buidar la fusta.El seu só es una unica nota, mes greu o mes agut, segons el tamany i l'espai per dins buidat. I a l'hora de fer-lo sonar, es té que fer vibrar els llavis, dintre del didgeridoo per la seva part superior, que pot ser amb boquilla de un altre fusta, o del mateix tronc o a vegades amb cera d'abella, aquesta ultima no gaire recomendable.
N'hi ha el pas, per mi, mes complicat, que es la respiració circular, que es, deixar aire per la boca fent vibrar els llavis dintre, i a l'hora, amb cops de diafragma, bombejar aire pel nas. Es a dir, inspirar i respirar a la mateixa vegada!! No hos ho podeu perdre! :)

De tot cor, moltíssimes gràcies per la vostra visita i us esperem amb els braços oberts! :)

No hay comentarios:

Publicar un comentario